Ana içeriğe atla

Gülüş Estetiği ve Koyu Renkli Dişler

Gülümseme, insanlar arasındaki en güçlü iletişim araçlarından biridir. Gülüşünü beğenmeyen bireylerde ise gülümseyememenin mutsuzluğu, anın mutluluğunun önüne geçer. Koyu renkli dişler estetik gülüşü bozan önemli faktörler arasındadır.Açık renkli dişler daha genç ve sağlıklı görünürken koyu renkli ve lekeli dişler sağlıksız, kimi zaman özensiz görüntüye neden olabilir. Yine de mümkün olduğunca beyaz dişler en güzel görüntüye neden olmaz. Hastalarıma, iletişim esnasında göz temasını engelleyecek kadar beyaz dişlerin estetik olmaktan uzaklaştığını açıklarım.

Dişler sonradan renkleşebilir, oluşum döneminde yapısal olarak renkleşmiş olabilir ya da doğal rengi koyu olabilir. Tedavi yaklaşımı etkenlere ve gelinmiş olan noktaya göre belirlenir.

Tek dişiniz sonradan koyulaştı ise;

Sonradan olan tek diş renklenmelerinin en yaygın nedeni canlılığını kaybeden ve uzun süre tedavi edilmeyen dişlerdir. Kanal tedavili dişlerde de kullanılan kanal dolgu patına ve kanal tedavisinin sınırına bağlı olarak renkleşme olabilir. Bu durumda bir ya da birkaç seans internal bleaching (içeriden beyazlatma) uygulanarak renk eski haline getirilir. Ancak, nekroze(canlı olmayan) dişler öncelikle tedavi edilmelidir.















Dişlerinizin geneli koyulaştı ise;


Hemen herkeste dişler üzerinde oluşan lekeler çay, kahve, tütün mamülleri, koyu renkli bazı gıda ve baharatlatın tüketimine bağlıdır ve diş taşları temizlendiğinde lekeler de tümüyle çıkabilir. Ancak dişler üzerinde mine çatlağı, aşınma ya da mine yapısında bozukluklar var ise bazı lekeler yerleşik olabilir ya da yeniden renklenme kolay olabilir. Bunun çözümü bazen bleaching (beyazlatma), bazen de laminate veneer dediğimiz dişin ön yüzeyine yapışan ince, estetik porselenlerdir.

Dişlerinizin doğal rengi koyu ise;

Doğal ancak değiştirilebilen bir durumdur. Bleaching uygulanarak dişlerin doğal rengi daha açık hale getirilir. Bleaching her zaman aynı sonucu vermemekte, sarı dişlerde daha iyi sonuç alınırken gri tondaki dişlerde daha az ve yavaş renk değişimi gözlenmektedir.






Lekeler dişin teşekkülü sırasında oluştu ise;

Dişlerin oluşum döneminde travma ya da ilaç kullanımına bağlı olarak oluşan renklenmeleri gidermek için çoğu kez laminate veneer uygulanır. Laminate veneerler diş minesi şeffaflığında olduğundan, koyu tetrasiklin renkleşmeleri gibi çizgisel ve koyu renklenmeleri yansıtabilir. Bu durumlarda önce bleaching ile lekeler açılıp ardından laminate veneer uygulanmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

3 ayda 24 kilo vermek için zayıflama yöntemleri

3 ayda 24 kilo vermek demek ayda 8 kilo vermek demektir ki bu insana pek mantıklı gelmiyor. Ayrıca sağlıklı olup olmadığına da bir diyetisyenin karar vermesi gerekir. İşte youtube da bir kız 3 ayda 28 kilo verdim diye bir video hazırlamış. Sonunda da diyetisyenine teşekkür etmiş ve diyetisyen kontrolü olmadan hiç bir diyeti uygulamayınız demiş. Bakalım o kız 3 ayda nasıl 24 kilo verdi. Kullandığı zayıflama yöntemleri nelerdi? Hepsinin cevabı aşağıdaki videoda. İyi seyirler. 3 ayda 28 kilo verdiren zayıflama egzersizleri ve zayıflama yöntemleri  

Soğuk duş yapmanın faydaları

Vücudun direncini artırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara yakalanma sıklığını azaltır. Yağ yıkımını azaltırken kas yapımını artırır. Kas kitlesi kazanımını olumlu yönde destekler. Soğuk duş yapmanın bir başka yararı da depresyon tedavilerini olumlu yönde etkilemesidir. Kaslarda glikoz düzeyini artırır. Böylece kandaki şeker oranını düşürmesi sebebiyle şeker hastaları için de yararlı olabilir. Vücudun direncini artırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara yakalanma sıklığını azaltır. Yağ yıkımını azaltırken kas yapımını artırır. Kas kitlesi kazanımını olumlu yönde destekler. Soğuk duş yapmanın bir başka yararı da depresyon tedavilerini olumlu yönde etkilemesidir. Kaslarda glikoz düzeyini artırır. Böylece kandaki şeker oranını düşürmesi sebebiyle şeker hastaları için de yararlı olabilir.